Eperfagyi
Elég régen írtam új bejegyzést, ennek oka, hogy mostanában nem igazán sütögettem. De most itt vagyok és hoztam egy nagyon finom eperfagylaltot. :)
A készítése roppant egyszerű. Szükség lesz hozzá eperre, tejre, tejszínre, porcukorra, citromlére és egy turmixra vagy botmixerre.
A citrom fagyihoz hasonlóan ezt sem kell főzni, csak egyszerűen összeturmixolni az összetevőket és önthetjük is a gépbe.
A recept NoSalty oldaláról származik.
A recept NoSalty oldaláról származik.
Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 10 dkg porcukor (változhat az eper édességétől függően)
- 1/2 evőkanál citromlé
- 1,5 dl tej
- 2 dl tejszín
A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, összeturmixoljuk, majd fagylaltgépbe öntjük.
A tejszín és a tej arányán a fagyiknál változtatni szoktam, attól függően, hogy éppen mennyi tejszín van itthon. Nyilvánvalóan finomabb több tejszínnel, hiszen a kész fagyi sokkal krémesebb lesz. De a karamell fagyit például készítettem kizárólag laktózmentes tejből és úgyis finom volt.
Az ostya elkészítéséhez itt található recept.
Fogyasztás előtt nem árt várni, hogy kicsit kiengedjen, én nem szeretek várni rá, ezért egy kicsit mikrózni szoktam alacsony fokozaton, hogy kényelmesen lehessen kiszedni a gombócokat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése