Kövess Facebook-on is!

Feketeerdő torta

Milyen is a Fekete-erdő torta?

"A Fekete-erdő torta egy tejszínes tortafajta, amely az 1930-as évektől kezdve terjedt el, elsősorban Németországban. A legfontosabb alkotóelemei: a tortaalap, csokoládés keksz, cseresznyepálinkával ízesített tejszín vagy vajas krém, díszítésül cseresznye, illetve meggy és reszelt csokoládé. A pontos eredete tisztázatlan, és nem feltétlenül a Fekete-erdőben keresendő." Forrás: Wikipédia


Az én értelmezésemben ez egy kicsit másként néz ki. Nálam a legfontosabb alkotóelemek, a kakaós piskóta, tejszínhab, csokoládés tejszínes krém és talán a legfontosabb a meggy. Bár az egyik fontos alkotóelem a cseresznyepálinka kimaradt, de így is nagy sikert aratott itthon. Kijelenthetem, hogy torta még ilyen gyorsan nem fogyott el :)
Több oldalon is bóklásztam receptet keresve, de összességében nem nyerte el egyik sem a tetszésemet, ezért én magam kreáltam egyet.
Mint minden tortámnál, most is Kiskukta receptjét használtam tortalapnak. Ebben az esetben egy kakaós változat sült, melyet 3 felé vágtam.
3 féle krémmel töltöttem a tortát: tejszínhab, csokoládés tejszínes krém és meggykrém.

A tejszínhabot ízlés szerinti cukorral felverjük. Ebből szükséges a legtöbbet készíteni, mivel ez kerül majd a torta külsejére is. (Én ehhez inkább Hulalát szoktam használni, mint tejszínhabot, mert sokkal jobb a tartása.)

Csokoládé krém:
  • 250 ml habtejszín
  • 150 g csokoládé

A habtejszínt felforraljuk, majd beledobjuk a csokoládét és így hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, akkor a tejszínhabhoz hasonlóan felverjük. Ízlés szerint variálható a csokoládé és tejszín aránya.

Meggy krém:
  • Meggybefőtt (magozott)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor

A meggyet botmixerrel összezúztam, de csak annyira, hogy maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok is. Ezt követően  cukorral ízesítettem és a pudinggal sűrűre főztem.

A krémeket habzsákba töltöttem és a felváltva nyomtam őket a piskóta lapokra.

A második réteg krémnél figyeljünk arra, hogy ne ugyanabban a sorrendben kerüljön rá a krém a piskótára, mint az első rétegnél, mert így ha felvágjuk szép mintát fog kiadni a tortaszelet.
A torta betöltése után kívülről a maradék tejszínhabbal díszítettem, a tetejére pedig egész meggyszemek és csokoládé került


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Látogatók száma

Szerzői jogvédelem

A blogban megjelenő minden jellegű tartalomra (receptek, leírások, videók, fényképek stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos.