Oroszkrém torta
Ezt a tortát még tavaly decemberben készítettem nagymamám születésnapjára.
Az alapja egy egyszerű piskóta volt.
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek. cukor
- 0,5 dl rum
- 5 dkg mazsola
- 0,5 dl víz
- 1 ek. zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tejszín
Elkészítettem a pudingot a cukorral, közben beáztattam a mazsolát a rumba. A kész pudingba kell keverni a mazsolát. A tejszínt felvertem kemény habbá. A zselatint közben langyos vízbe áztattam, majd kissé felmelegítettem. Ezt óvatosan a tejszínhabba forgattam. A tejszínhabot óvatos keveréssel a pudinghoz kevertem. Miután a krém kihűlt, összeállítottam a tortát.
A külsejére Hulala került, ezt kemény habbá vertem porcukorral, körbekentem a tortát, majd habzsák segítségével díszítettem.
Csokirózsa készítése:
A csokirózsát plasztik csokoládéból készítettem. Ehhez szükség van csokoládéra és a csoki súlyához képest fele annyi mézre.
A csokoládét gőz fölött fel kell olvasztani és a langyos mézet (38 °C) hozzákeverni, addig kell keverni míg össze nem áll. Ezután kézbe kell venni és húzni, hogy a zsiradék távozzon belőle. Legalább 1 órán keresztül kell hűtőben pihentetni, majd dolgozhatunk vele.
A torta szélén található csokidíszek készítését Farkas Vilmos blogjáról lestem el.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése