Kövess Facebook-on is!

Oroszkrém torta

Ezt a tortát még tavaly decemberben készítettem nagymamám születésnapjára. 
Az alapja egy egyszerű piskóta volt.
Krém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 0,5 dl rum
  • 5 dkg mazsola
  • 0,5 dl víz
  • 1 ek. zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín

Elkészítettem a pudingot a cukorral, közben beáztattam a mazsolát a rumba. A kész pudingba kell keverni a mazsolát. A tejszínt felvertem kemény habbá. A zselatint közben langyos vízbe áztattam, majd kissé felmelegítettem. Ezt óvatosan a tejszínhabba forgattam. A tejszínhabot óvatos keveréssel a pudinghoz kevertem. Miután a krém kihűlt, összeállítottam a tortát. 
A külsejére Hulala került, ezt kemény habbá vertem porcukorral, körbekentem a tortát, majd habzsák segítségével díszítettem.

Csokirózsa készítése:

A csokirózsát plasztik csokoládéból készítettem. Ehhez szükség van csokoládéra és a csoki súlyához képest fele annyi mézre.
A csokoládét gőz fölött fel kell olvasztani és a langyos mézet (38 °C) hozzákeverni, addig kell keverni míg össze nem áll. Ezután kézbe kell venni és húzni, hogy a zsiradék távozzon belőle. Legalább 1 órán keresztül kell hűtőben pihentetni, majd dolgozhatunk vele.

A torta szélén található csokidíszek készítését Farkas Vilmos blogjáról lestem el.






Megjegyzések

Látogatók száma

Szerzői jogvédelem

A blogban megjelenő minden jellegű tartalomra (receptek, leírások, videók, fényképek stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos.