DNK - Dagasztás Nélküli Kenyér
Kipróbáltam én is a nagy sikernek örvendő DNK kenyeret. Az elkészítése roppant egyszerű, este elkészítjük a tésztát és másnap reggel szinte már csak a sütőbe kell tenni.
Az alaprecept a következő:
50 dkg BL 80 liszt (kísérletezhetünk más lisztekkel is, nálam graham liszt is került bele)
0,5 tk. instant élesztő
1 púpos tk. só
4 dl langyos víz
Elkészítés:
Egy tálban elkeverjük a száraz összetevőket, majd lassan hozzáöntjük a vizet és fakanállal összekeverjük. A tálat lefedjük és 12 órán át hagyjuk kelni.Másnap a tészta széleit behajtogatjuk és a tetejét megszórjuk búzadarával vagy korpával, majd egy 2 órás pihentetési szakasz jön.
Az eredeti receptről ITT található egy videó. E szerint egy felforrósított vas lábasba kell a tésztát borítani és lefedve a 250 fokra előmelegített sütőbe tenni. A fedőt 30 perc után le kell venni róla. Az én kenyerem jénaiban sült és így is nagyon finom lett. :)
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése