Kövess Facebook-on is!

Fehér kenyér

A héten megpróbálkoztam Limara jól bevált fehér kenyér recepetjével. Nála találkoztam először az öregtésztával és már egy ideje foglalkoztatott, hogy milyen is lesz így a kenyér. Bátran jelentem, hogy az eddigi kenyereim közül ez sikerült a legjobban. :)
A recept tehát Limara oldaláról származik, ide kattintva elérhető a recept. Mivel próbából sütöttem, így csak fél adagot készítettem el, a végeredmény egy csinos kis fél kilós kenyér lett.
A tésztát duplájára kelesztettem, majd formáztam és egy jénai tál tetejébe tettem sütőpapírra és ott kelesztettem duplájára.  
A kelesztés végénél bevagdostam a tésztát és vártam, míg a vágások szétnyílnak. 
A jénai tetejébe vizet fröcsköltem és úgy tettem be a 200 fokra előmelegített sütőbe.
 Az utolsó 5 percet fedő nélkül volt a sütőben.
A végeredmény egy nagyon finom ropogós héjú fehér kenyér lett. :)


Megjegyzések

Látogatók száma

Szerzői jogvédelem

A blogban megjelenő minden jellegű tartalomra (receptek, leírások, videók, fényképek stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos.