Kardinális
Bevallom őszintén, hogy én ezelőttig egyszer ettem kardinálist és akkor sem győzött meg, pedig rengetegszer hallottam, hogy mennyire isteni sütemény.
Barátom már többször kérte, hogy készítsek, mert ő is a kardinális kedvelők táborát erősíti. Ezt a kérését a mai napon teljesítettem. :)
Őszintén szólva félve vágtam bele, mert nem igazán tudom, hogy is áll össze a sütemény. Körülbelül annyit tudtam róla, hogy tojásfehérje hab és piskóta van benne. A netet böngészve találtam lekvárral és tejszínhabbal töltött változatot is, de végül Farkas Vilmos blogján találtam rá egy nekem tetsző videós receptre, amely ide kattintva érhető el. Amitől igazán féltem, az a sütőnk, mivel már megfigyeltem, hogy erősebben süt, mint ahogy kéne és ez egy tojásfehérje habnál elég kényes tud lenni. Félelmem még inkább erősödött, mikor a videóban Vilmos is hangsúlyozta, hogy kulcsfontosságú a jó sütő. De úgy döntöttem bátor leszek és megpróbálom így is :)
Végül is jobban ment a sütése, mint azt gondoltam...ha lesz legközelebb, akkor valószínűleg alacsonyabb hőmérsékleten fogom elkezdeni sütni (most 150 fok volt), hogy egy kicsit kérgesebb legyen a széle, mert ez elég lágy lett.
Szerencsére a barátomtól elismerő véleményt kaptam, egyedül a tejszínhabot hiányolta mellőle.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése