Kövess Facebook-on is!

Kenyérlángos

Bizonyára sokan ismerik a kenyérlángost, ami nagyon finom és egyszerű étel. Van ahol langallónak vagy töki pomposnak hívják.
A tészta receptje nagyon hasonló a pita tésztáéhoz.


Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor az élesztőhöz
  • 1,5 tk. só
  • 4 dl víz
  • 3 ek. étolaj

Feltéthez:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • bors
  • bacon szalonna, szalámi, sonka, kolbász stb.
  • 1 fej lilahagyma
  • reszelt sajt


Az élesztőt felfuttatjuk 0,5 dl langyos vízzel 1 tk. cukorral és 1 tk. liszttel. Ha az élesztő felfutott akkor a maradék hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit meleg helyen kb. 1 óra alatt a a duplájára kelesztünk. 
Ha a tészta megkelt akkor kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire tesszük, majd villával megszurkáljuk.
A kinyújtott tésztát 10 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A 10 perc elteltével megkenjük fokhagymás tejföllel (a tejfölt összekeverjük zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük). A tejfölre tesszük a lilahagyma karikákat illetve a kívánt feltéteket, mindenkinek saját ízlése szerint. Végül megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad a kenyérlángosra.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Látogatók száma

Szerzői jogvédelem

A blogban megjelenő minden jellegű tartalomra (receptek, leírások, videók, fényképek stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos.