Kenyérlángos
Bizonyára sokan ismerik a kenyérlángost, ami nagyon finom és egyszerű étel. Van ahol langallónak vagy töki pomposnak hívják.
A tészta receptje nagyon hasonló a pita tésztáéhoz.
Hozzávalók a tésztához:
Feltéthez:
A tészta receptje nagyon hasonló a pita tésztáéhoz.
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk. cukor az élesztőhöz
- 1,5 tk. só
- 4 dl víz
- 3 ek. étolaj
Feltéthez:
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- bors
- só
- bacon szalonna, szalámi, sonka, kolbász stb.
- 1 fej lilahagyma
- reszelt sajt
Az élesztőt felfuttatjuk 0,5 dl langyos vízzel 1 tk. cukorral és 1 tk. liszttel. Ha az élesztő felfutott akkor a maradék hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit meleg helyen kb. 1 óra alatt a a duplájára kelesztünk.
Ha a tészta megkelt akkor kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire tesszük, majd villával megszurkáljuk.
A kinyújtott tésztát 10 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A 10 perc elteltével megkenjük fokhagymás tejföllel (a tejfölt összekeverjük zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük). A tejfölre tesszük a lilahagyma karikákat illetve a kívánt feltéteket, mindenkinek saját ízlése szerint. Végül megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad a kenyérlángosra.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése