Sörkifli
Nagy kedvenc itthon ez a sós péksütemény, ideális vendégváró. Lehet natúran készíteni, de megbolondíthatjuk különböző töltelékekkel.
Kezdőknek is merem ajánlani.
Hozzávalók:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.
Kezdőknek is merem ajánlani.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 75 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4,5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 2 ek. cukor
- 1,5 teáskanál só
- 2 tojássárgája
Kenéshez:
- 1 tojás
Szóráshoz:
- különböző magvak
- reszelt sajt
Az élesztőt a cukorral egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk. (Kezdőknek az élesztő felfuttatásához ITT található segédlet!)
A száraz anyagokat (liszt, só) és a nedves összetevőket (tej, olaj, tojássárgája) külön-külön összekeverjük.
Ha az élesztő felfutott, kezdődhet a dagasztás, ami történhet géppel vagy kézzel. A kész tésztát kb. 1 órán át kelesztjük meleg helyem, amíg duplájára nem kel.
A tésztát kinyújtjuk és háromszögeket vágunk belőle, amiket feltekerünk. Különböző töltelékeket tehetünk bele (pl. pizzaszósz, sajtkrém stb.) A feltekert kifliket lekenjük tojással és megszórhatjuk különböző magvakkal és sajttal.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése