Kövess Facebook-on is!

Sörkifli

Nagy kedvenc itthon ez a sós péksütemény, ideális vendégváró. Lehet natúran készíteni, de megbolondíthatjuk különböző töltelékekkel.
Kezdőknek is merem ajánlani.


Hozzávalók:
Tésztához:

  • 75 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 2 ek. cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 2 tojássárgája

Kenéshez:

  • 1 tojás

Szóráshoz:

  • különböző magvak
  • reszelt sajt


Az élesztőt a cukorral egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk. (Kezdőknek az élesztő felfuttatásához ITT található segédlet!)
A száraz anyagokat (liszt, só) és a nedves összetevőket (tej, olaj, tojássárgája) külön-külön összekeverjük.
Ha az élesztő felfutott, kezdődhet a dagasztás, ami történhet géppel vagy kézzel. A kész tésztát kb. 1 órán át kelesztjük meleg helyem, amíg duplájára nem kel.
A tésztát kinyújtjuk és háromszögeket vágunk belőle, amiket feltekerünk. Különböző töltelékeket tehetünk bele (pl. pizzaszósz, sajtkrém stb.) A feltekert kifliket lekenjük tojással és megszórhatjuk különböző magvakkal és sajttal.

Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Látogatók száma

Szerzői jogvédelem

A blogban megjelenő minden jellegű tartalomra (receptek, leírások, videók, fényképek stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos.