Laktózmentes joghurtos szederfagylalt
Kísérletezek a laktózmentes termékekkel, mivel a családban van aki laktózérzékeny. Eddig a laktózmentes fagylaltot kizárólag tejjel készítettem, de mivel annak alacsony a zsírtartalma, nem volt elég krémes. Majd egy véletlen folytán jött az ötlet, hogy tejszín helyett Hulalát használjak. Tudom, hogy sokan nem szeretik használni, de más ötletem nem volt a tejszín kiváltására. Kommentekben szívesen várom az ötleteket, hogy ki hogyan teszi a laktózmentes fagyiját igazán finom krémessé. :)
Természetesen elkészíthető sima, nem laktózmentes változatban is.
Hozzávalók:
- 35 dkg szeder
- 1 dl Hulala vagy habtejszín
- 2 dl (laktózmentes) joghurt
- 0,5 dl (laktózmentes) tej
- 8 dkg porcukor (habtejszín használata esetén ez több lehet)
- 1 evőkanál citromlé
A hozzávalókat turmixba töltjük és összeturmixoljuk. Aki nem szereti benne a magokat, az átszűrheti a kész fagylaltalapot. A cukor mennyisége természetesen változhat a gyümölcs édességétől függően illetve attól, hogy Hulalát használunk-e, mivel az alapból cukrozva van. Ha kellően hidegek voltak a hozzávalók, akkor egyből mehet a fagylaltgépbe.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése