Kövess Facebook-on is!

Laktózmentes joghurtos szederfagylalt

Kísérletezek a laktózmentes termékekkel, mivel a családban van aki laktózérzékeny. Eddig a laktózmentes fagylaltot kizárólag tejjel készítettem, de mivel annak alacsony a zsírtartalma, nem volt elég krémes. Majd  egy véletlen folytán jött az ötlet, hogy tejszín helyett Hulalát használjak. Tudom, hogy sokan nem szeretik használni, de más ötletem nem volt a tejszín kiváltására. Kommentekben szívesen várom az ötleteket, hogy ki hogyan teszi a laktózmentes fagyiját igazán finom krémessé. :)

Természetesen elkészíthető sima, nem laktózmentes változatban is.

Hozzávalók:
  • 35 dkg szeder
  • 1 dl Hulala vagy habtejszín
  • 2 dl (laktózmentes) joghurt
  • 0,5 dl (laktózmentes) tej
  • 8 dkg porcukor (habtejszín használata esetén ez több lehet)
  • 1 evőkanál citromlé
A hozzávalókat turmixba töltjük és összeturmixoljuk. Aki nem szereti benne a magokat, az átszűrheti a kész fagylaltalapot. A cukor mennyisége természetesen változhat a gyümölcs édességétől függően illetve attól, hogy Hulalát használunk-e, mivel az alapból cukrozva van. Ha kellően hidegek voltak a hozzávalók, akkor egyből mehet a fagylaltgépbe.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Látogatók száma

Szerzői jogvédelem

A blogban megjelenő minden jellegű tartalomra (receptek, leírások, videók, fényképek stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos.