Kövess Facebook-on is!

Korona torta - lépésről lépésre

Az öcsém szülinapjára készült ez a torta, ha már úgyis augusztus 20-án született és elég gyakran hallani a szájából, hogy "de király vagyok!". Mivel a múlt héten már az őrületbe kergetett a saját maga méltatásával, így egyértelművé vált a torta formája. :) 
A torta a szokásos piskótából és krémmel készült, borítása pedig marshmallow fondantból. Az utóbbi időben ezt használom a díszítéshez, mivel nagyon könnyű vele dolgozni (nem szakad, kellően rugalmas). Ehhez a LIDL-ből szoktam beszerezni a hófehér mályvacukrokat, ez többnyire az amerikai hét alkalmával kapható.


Elkészítés:
1. A betöltött tortát félgömb alakúra vágjuk egy éles késsel, majd a kifaragott piskótát sima vajkrémmel befedjük. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed a vajkrém a torta külsején.

2. A pirosra színezett fondant kinyújtjuk és a tortára helyezzük. Mivel nagyon kevés piros ételfestékem van, így én nem gyúrtam a fondantba a festéket, hanem csak kívülről színeztem le.

3. Elkészítettem az "arany" részeket illetve a "drágaköveket", ragasztáshoz royal icingot (cukormázat) használtam.
Royal icing: 1 tojásfehérje, 250 g átszitált porcukor, 1-2 csepp citromlé
A tojásfehérjéhez fokozatosan adagoljuk a cukrot, miközben mixerrel keverjük. Akkor készül el, amikor kifényesedik, és a kanál domború oldalát belenyomva csúcsosra lehet kihúzni a krémet.


Összességében nem bonyolult az elkészítése, kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele. Sok sikert hozzá! :)

Megjegyzések

Látogatók száma

Szerzői jogvédelem

A blogban megjelenő minden jellegű tartalomra (receptek, leírások, videók, fényképek stb.) a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, így azt a szerző engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos.